donderdag 5 januari 2017

Een Heilige Bril.

Gisteren liep ik met Bella richting supermarkt, toen er aan de overkant een man voorbij fietste met een kerstboom. Hij had de kerstboom aan zijn bagagedrager gebonden en zo sleepte de boom achter hem aan op het fietspad. Bella ging met regelmaat op haar achterpootjes staan en rende dan weer vrolijk door in een poging de man te achtervolgen. Helaas liepen we aan de overkant, maar de aanblik was aangrijpend. Het maakte een onbegrepen enthousiasme in haar wakker. Of de wereld voor haar aan het schudden was, ik weet het niet. Een man op een fiets en bomen die voorbij vlogen.
Het was in ieder geval ongekend. Hij stopte bij de plaats van de kerstboomverbranding en ik maande Bella om verder te gaan.

Vervormd.Blijkbaar kan ons perspectief op het gebeuren om ons heen vervormd zijn. 
We reageren erop en zijn of ontsteld of ontroerd. We raken enthousisast en rennen er achter aan.
We zijn verlamd van schrik en verzetten geen stap. Wat is het belangrijk om onze visie bij te laten stellen.
En onze waarneming van de werkelijkheid uit handen te geven.

Een andere Bril.Een duif op het dak herinnert mij er ’s ochtends aan om de Heilige Geest te vragen of Hij me wil vullen.
Ik weet dat Hij in mij woont, maar mijn ervaring is dat het niet genoeg is.
Dagelijks heb ik het nodig om vervult te worden met Hem. En als ik het weleens vergeet te vragen, dan herinnert het doordringende gekoer van duiven op het dak mij er aan.
Ook als de wereld met al haar turbulentie op me af komt, als bomen mij voorbij lijken te vliegen en mijn menselijk perspectief een Heilige Bril nodig heeft, vraag ik erom.
Heilige Geest laat me zien wat er aan de Hand is. 

@Lineke

2 opmerkingen:

  1. Wat een goed idee om God te vragen wat Zijn visie op iets is. Ik heb soms wel elke dag een andere bril op, dat schiet niet op!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja he en de Heilige Geest verhoort dat gebed graag is mijn ervaring.

      Verwijderen

Leuk dat je mijn blog leest.
Mocht je willen reageren en je vind het lastig om het onderaan te zetten, je mag me altijd een mailtje sturen.

lief.kostbaar.mensenkind@gmail.com

Verborgen verleden.

Verborgen verleden. Ze kijkt er graag naar. En verbaasd zich over emotionele reacties die het op kan roepen. Zij had zich afgesloten v...