zaterdag 29 april 2017

Uitslag van de Bloghop.


Op mijn vraag of er een schat in het lijden is, tevens het thema van de bloghop, kwamen mooie reacties
Stuk voor stuk deelden de schrijvers een stukje van hun hart en ik heb er van genoten.
In een tijd, waarin we vooral de mooie en prettige kant laten zien, is het goed om ook de schaduwkant te belichten. En ik weet, daar is moed voor nodig. De 10 schrijvers hadden dit en zo kwam er een schat tevoorschijn.
Ik zou het willen vergelijken met een diamant. Een diamant met tien facetten in plaats van 56 facetten. Iedere bijdrage is een facet en samen vormen ze die diamant.
Laat ik kort op iedere facet ingaan.

 Wendy Born benoemt het vele lijden in deze wereld en staat stil bij het feit, dat daarom mensen twijfelen aan het bestaan van God. Maar ze bedenkt, hoe het zou zijn als er geen God was te midden van dat lijden?

Anne Stekhoven geeft meerdere antwoorden op de vraag of er een schat in het lijden is. 
Ze had allang het verlangen hier eens mee bezig te zijn en heeft haar bijdrage prachtig uitgewerkt.

Petrina Haak vertelt dat haar lijden ook haar schat is geworden. Nooit had ze gedacht dit te kunnen zeggen, maar dwars door alles heen vond ze de Schat.

Marc Volgers vertelde over het lijden in eerlijke vragen en beschouwingen. En toch komt hij tot de conclusie dat er een schat te vinden is. Want ooit komt er een dag…

Chiel Voerman zegt in zijn mooie bijdrage, dat de schat in het lijden is dat je jezelf mag vinden. Telkens ontdaan van franje en steeds meer de “ik ben” naast de IK BEN..

Natasja Pruimboom schrijft over het buurmeisje die niets van het geloof wil weten omdat haar nichtje overleed. En laat nu dat buurmeisje op Natasja’s blog reageren. Het is een inkijkje in het leven van Natasja.

Marijke Volgers had ook wel iets over het thema te vertellen en kwam met een ander facet aan de diamant. Je moet hem maar eens lezen, want je zult er echt van genieten. Mooi uitgewerkt en ze heeft genoeg lijden meegemaakt, maar gelukkig mag ze op dit moment in rustiger vaarwateren verblijven.

Heleen Visser schreef als bijdrage een brief aan mij, omdat ik en dat is wederzijds een schat in haar lijden mag zijn. Zoals ik van Heleen gewend ben, een mooie en voor mij warme blogpost.


Tirza Atsma verdiepte zich ook in het thema en schreef vanuit het Woord wat Jezus tot Maria sprak om Hem niet vast te houden. Tirza plaatste een  schilderij in haar blog, een schilderij van haar eigen hand.

Anton Verweij kwam met een ontroerende bijdrage en nam me mee
op een melodie van woorden die mijn hart beroeren.

Toch gaf één facet van de diamant een extra glans, wat ook de bedoeling is van de bloghop.

Omdat de schrijver het heel mooi had uitgewerkt, de post me uit het hart gegrepen was en de persoon nog niet eerder de host is geweest, ben ik tot het besluit gekomen dat Marijke Volgers de bloghop heeft gewonnen.

Van harte gefeliciteerd Marijke..
We kijken uit naar een nieuw thema.

@Lineke.

/

4 opmerkingen:

 1. Welverdiend Marijke. Gefeliciteerd! Bedankt voor het hosten van dit mooie thema Lineke.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel Anne zoals ik al zei vond ik jouw inzending ook heel mooi..

   Verwijderen
 2. Gefeliciteerd Marijke! Succes met bedenken van een thema en lezen van de inzendingen. Blijft leuk dit!

  Mooi thema Lineke

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel Petrina ik ben net als jij benieuwd naar het volgend onderwerp.

   Verwijderen

Leuk dat je mijn blog leest.
Mocht je willen reageren en je vind het lastig om het onderaan te zetten, je mag me altijd een mailtje sturen.

lief.kostbaar.mensenkind@gmail.com

De boom. (2.)

En de vrouw zag dat die boom goed was om ervan te eten en dat hij een lust was voor het oog, ja, een boom die begerenswaardig was om er ve...