dinsdag 27 juni 2017

Er is meer tussen hemel en aarde,


Vanochtend liep ik met mw. B. op het bruggetje voor ons huis. Mw. is dol op kleine kinderen, grote mensen en alles wat beweegt. Ze wil het liefst iedereen begroeten en ze is heel sociaal.
Alles wat bijzonder is, doet haar stilstaan en word aan een grondige observatie onderworpen. De bus, die regelmatig langsrijdt en voor het huis stopt ziet een stokstijf hondje, die geen meter meer beweegt, want men moet zien wie er allemaal uit en in stapt.
Is het misschien de mevrouw, die denkt dat ze een speciale band met mw. B. heeft? Als ze elkaar ontmoeten vind er een woordeloos knuffelcontact plaats en na geduldig, maar ook wat bevreemd wachten mijnerzijds, kunnen we weer voorwaarts.
Vanochtend kwamen we een mooi meiske tegen met moeder op het bruggetje.
Meiske kon nog niet praten, maar kleine kreetjes maakten duidelijk dat ze gecharmeerd was van mw. B.
De ervaring heeft me geleerd om mw. B. in zitstand te zetten en af te wachten hoe het verder zal verlopen. Een klein vingertje priemt voorzichtig richting neus en ik weet dat mw. B. kleine kusjes uit gaat delen.
Meiske babbelt onverstaanbaar, maar aan de intonatie van haar stemmetje maken we op, dat ze het geweldig naar haar zin heeft, alsook mw. B.
Moeder wil, net als ik, haar reis vervolgen, maar daar komt niets van in.
Mw. B. en meiske hebben meer tijd nodig. Ze vertelt haar hele verhalen en tikt met haar vingertje op verschillende plekjes op het bruggetje voor mw. B.
Ik snap er echt helemaal niets van. Maar blijkbaar is het ook niet voor mij bedoeld.
Mw. B. begrijpt het wel en dat is het belangrijkste.


@Lineke

2 opmerkingen:

Leuk dat je mijn blog leest.
Mocht je willen reageren en je vind het lastig om het onderaan te zetten, je mag me altijd een mailtje sturen.

lief.kostbaar.mensenkind@gmail.com

Verdrietig

Weerspiegeling in het water. Verdrietig. Zo voel ik me en ik ben het. Je onttrekken aan een kerk doe je zo maar niet. Het is nie...