vrijdag 22 september 2017

Niet gebeurd.

Ooit zat ik met mijn twee broers aan het water te vissen.
Ik deed het heel graag. De spanning of de dobber zou bewegen in het water en of ik een vis zou vangen. Dan de schrik dat het inderdaad zo was en een klein beetje paniek om het beest zo goed mogelijk van de haak te kunnen halen en weer te laten zwemen.
We deden het nogal eens mijn broertjes en ik.
En zo herinner ik me een avond dat we aan het trekpad zaten bij het water. En dat was maar zo niet een avond. Dat was de avond dat de wereld zou vergaan. Mijn ouders deden er nogal luchtig over. Het was al veel vaker voorspeld en nog nooit gebeurd. Nee, daar hadden ze gelijk in, anders zaten we daar niet.
En toch. Om nu met ons drieën aan het water te zijn en niet bij vader en moeder, dat gaf een raar gevoel. Want stel dat ze wel gelijk hadden dan verdwenen we toch zonder hun. En hoe zouden drie kinderen dat aan kunnen?
De aarde zou om zeven uur vergaan.
We hadden nog geen horloges, maar het zonlicht verloor zijn intensiteit, toen we besloten onze hengels aan onze fietsen te binden en het emmertje met wormen aan het stuur te hangen en huiswaarts te gaan.
“Is het al zeven uur geweest?” was mijn eerste vraag toen we thuis kwamen. “Ja, al lang hoezo?” was de wedervraag.
 Blijkbaar was er niet meer aan gedacht.

Volgens zeggen zal het morgen weer zo ver zijn.
Zelfs in het zwembad werd het genoemd. Wat moet je er van denken he? En wat moet je er over zeggen?
Ze kunnen best gelijk hebben. Maar ook heel goed niet.
Dit kan ik je zeggen, als je deze blog zondag nog kan lezen, is het niet gebeurd.

@Lineke


1 opmerking:

  1. Sjonge, en waar trek je dan een lijn? In Australie is dag al bijna om en hier begint hij nog maar net. Toch maar bidden: kom in mijn hart Heer Jezus, en alle andere tijden in Zijn handen laten. Die komen on niet toe.

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je mijn blog leest.
Mocht je willen reageren en je vind het lastig om het onderaan te zetten, je mag me altijd een mailtje sturen.

lief.kostbaar.mensenkind@gmail.com

Verdrietig

Weerspiegeling in het water. Verdrietig. Zo voel ik me en ik ben het. Je onttrekken aan een kerk doe je zo maar niet. Het is nie...