dinsdag 26 december 2017

Facebookloos het nieuwe jaar in.

Wat ben ik moe. Of liever gezegd wat is mijn brein moe. Waarom lees ik toch zo weinig meer? Een kast vol boeken en onder de kast boeken, die het waard zijn en roepen om gelezen te worden, maar waaraan voorbij word gelopen.
De intieme en vertrouwelijke omgang met God van vroeger ken ik niet meer.
Een avond rustig in mijn stoel een filmpje kijken ook niet. In mijn slaap draait mijn hoofd overuren.
Al lange tijd was ik me bewust van mijn gedrag op social media. Als je niet lekker in je vel zit en je bent alleen, is het gemakkelijk om jezelf een uurtje of twee te verliezen op facebook.
Je leest over recepten, dames die dekens haken en jurkjes naaien. Je leest felle reacties van Israeliefhebbers die antisemitische berichten publiceren om het onrecht aan de kaak te stellen, terwijl ik me daarbij afvraag of je niet het tegenovergestelde bereikt.
Al met al ben je zo een uur verder. Als je leuke dingen beleeft moet je dat even delen met de wereld die er bestaat via wifi. Als je wandelt kijk je uit naar mooie plekjes om ze te fotograferen want ook dat moet gedeeld.
Al met al is het voor mij een zeer vermoeiende bezigheid geworden. Facebook.
Gisteravond heb ik besloten te stoppen. Eerst wilde ik het niet aankondigen.
Het werkt namelijk net als met lijnen en stoppen met roken.
Reacties als dat je het eerder hebt gezegd en ook niet hebt volgehouden zijn niet van de lucht.
Maar omdat de operatie voor de deur staat en er lieve facebookers zijn die daarin meeleven vond ik dat ik toch moest aankondigen.
Ik ga dus stoppen met facebook.
Het zal heel erg wennen zijn het is een coldturkey methode want volgens mij ben ik een tikkeltje verslaafd. Maar het stoppen met roken is ook gelukt dus dit moet ook lukken.
Ik ga een dagboek aanleggen om de dingen te noteren waar ik anders geen tijd voor had en nu wel doe en het een cijfer geven.
Wil je mijn blogs blijven lezen kun je op de homepage het blokje abonneren vinden wat je aanklikt en je mailadres invult. Simpeler kan niet.

Liefs van @Lineke


4 opmerkingen:

 1. Ik ben een paar maanden offline geweest en toen kwam ik weer terug, met maar 1/5 vrienden en enkel voor de online Bijbelstudies en voor de Christelijke webloggers. Probleem: mijn Facebook is geblokkeerd (gehackt of gerapporteerd?) en ik heb geen toegang meer. Heel lastig, want ik leid die studies en ik kan de dames niet eens verwittigen...

  Maar het stemt weer tot nadenken over de macht van Facebook. Ik abonneer me en volg je ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik blijf gewoon lezen. Al moet ik zeggen ik vind via Facebook wel fijner.. Maar als je merkt dat het je zoveel negatieve energie geeft is het goed dat je je afvraagt: Is dat het waard. Keuzes :) Hou vol

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Bkijf je je blogs wel op Twitter plaatsen?

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je mijn blog leest.
Mocht je willen reageren en je vind het lastig om het onderaan te zetten, je mag me altijd een mailtje sturen.

lief.kostbaar.mensenkind@gmail.com

Oud zeer.

Twee vliegen zaten te genieten in het zonnetje. Hun pootjes streelden de vleugels en ze waren zeer tevreden met hun leven. Miepje, de ...