vrijdag 29 december 2017

Hobby.


Gisteren vroeg iemand mij hoe het me bevalt zonder Facebook. 
Als ik hier een goed antwoord op wil geven, zal ik het over een langere periode moeten bekijken denk ik.
In ieder geval ontdekten de poezen, dat het vrouwtje nog steeds geduldige handen heeft, die hun uitgebreid streelden en kroelden.
Ze strekten zich uit van plezier en duwden het baasje bijna van de bank. 


Verder heb ik 30 bollen wol bij de Wibra gekocht en ben begonnen met een woondeken. Eerst moest ik 199 lossen haken en heb de halve avond zitten tellen.
Ken je dat? Na de vijf wil  mijn hoofd de zeven en acht overslaan en kom uit bij de 9. En hoe verder we naar de honderd gaan hoe erger het word, laat staan naar richting 199. Ik ben nog nooit goed geweest in getallen.
Taalfouten ontdek ik direct, maar rekenen is altijd mijn zwak geweest. En om daar beter in te worden kreeg je cijferen, huiswerk met lange staartdelingen etc.
Mijn hoofd is daar niet voor gebouwd.
Gisteravond kwam ik op een lumineus idee, dacht ik.
Ik zette mijn smartphone op opnamestand en telde opnieuw. Dan kon ik horen waar ik de fout inging. Wat ik daarmee beoogde weet ik nog niet, maar het hield me van de straat en van facebook. Het enige wat ik daarmee ontdekte dat mijn Groningse tongval iets verminderd is, vond ik zelf.

Een woondeken in één kleur.

Verder heb ik Brush Pens en kalligrafeerpennen aangeschaft .
Bij de Action kost het geen drol. Toen ik tiener was zat ik altijd te maggelen zo noemden ze dat.
Mooie letters maken en tekenen tijdens de les.
Ik doe dat nog graag in de kerk als er gepreekt word. Ik kan me dan veel beter concentreren.
Je ziet het, ik krijg dit jaar wel rond.
Waar ik benieuwd naar ben is, wat jij vroeger leuk vond om te doen en of dat nog steeds jouw hobby is. En als je een idee hebt hoe je handiger kunt tellen laat dan astublieft een reactie achter, 

Groetjes Lineke10 opmerkingen:

 1. Als ik dekens maak tel ik niet verder dan tot tien hahaha. Ik doe er dan per tien losse een paperclip in. Dan hoef ik ook niet zo ver terug te tellen of ik het goed gedaan heb...

  Ik vind haken heerlijk, marsepein taarten maken zo leuk om te doen, tekenen (nu doe ik dat in de Bijbel). Schrijven. Dat ben ik altijd blijven doen. Goed om lekker bezig te zijn.

  Succes met je woondeken project.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat een slimme oplossing had je ook zo'n moeite met rekenen? Leuke hobbies heb je..

   Verwijderen
  2. Ja ik had moeite met tellen vooral omdat ik dan naar de wc wilde en terug aan het haken niet meer wist waar ik was. Of drinken maken voor de kindjes en de tel kwijt hahaha..

   Verwijderen
  3. Vanochtend heb ik een app geinstalleerd en vond het handig totdat het haakwerk bij 120 uit mijn handen gleed.

   Verwijderen
 2. Haha, het zal 'm in de naam zitten! ik heb vorige week bij de Zeeman wol gehaald en ben ook met een woondeken in een kleur begonnen!:) Ik probeer heel hard mee te tellen. Soms moet ik inderdaad weer overnieuw beginnen, dan doe ik dat maar. En ik heb vandaag diezelfde caligrafeerpennen gekocht! De boeken die ze erbij verkopen zijn ook leuk! Vroeger speelde ik gitaar en dat doe ik ook nog steeds. Ik heb sinds een jaar of 5 drie nieuwe hobbies: Hardlopen, haken en bloggen! Succes met alles!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dan zit het in de naam Lieneke :)) mooi als je kunt spelen op de gitaar dat kan ik niet ,zingen wel Dat boek heb ik gezien maar per ongeluk de verkeerde meegenomen. Jij ook alle goeds toegewenst

   Verwijderen
  2. ik gebruik altijd plastic steekmarkeerders, van de wibra (geloof ik) Kleine soort van veiligheidsspeldjes. Erg makkelijk! Leuk, dat haken! Ben er ook redelijk verslaafd aan. Heb je een patroon of bedenk je het zelf?
   groetjes, Margé

   Verwijderen
  3. Ja ik moet ook maar aan de steekmarkeerder of paperclip. Ik doe de cal 2017 van http://lossenenvasten.nl fijne jaar wisseling Margé.

   Verwijderen
 3. Een deken haker, super !
  Ik heb er heel wat gemaakt o.a. voor een zendingsorganisatie maar ik kan het niet meer met m'n schouder, was wel enorm afkicken hoor 😉
  Heel veel haakplezier 👍

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat kan ik me indenken Danielle het is zo leuk je pakt het telkens even weer.

   Verwijderen

Leuk dat je mijn blog leest.
Mocht je willen reageren en je vind het lastig om het onderaan te zetten, je mag me altijd een mailtje sturen.

lief.kostbaar.mensenkind@gmail.com

Oud zeer.

Twee vliegen zaten te genieten in het zonnetje. Hun pootjes streelden de vleugels en ze waren zeer tevreden met hun leven. Miepje, de ...